Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

SIEMIĘ- LNIANE MIELONE ZŁOTE 500G


5,00 zł
Brutto
  • Składniki: siemię lniane mielone złote
  • Produkt nie zawiera: antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży, GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, tłuszczy trans (utwardzanych)

Sposób pakowania:
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania: papierowe doypack lub folia doypack. Przy dużych gramaturach worek jest zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ilość
Obecnie brak na stanie

Siemię lniane złote to nasiona lnu zwyczajnego, rośliny należącej do rodziny lnowatych, pochodzących z Bliskiego Wschodu. Na szeroką skalę roślina ta uprawiana jest również w Polsce. Siemię lniane to spłaszczone, podłużne ziarenka o wielkości 2-3mm. Te cenne ziarna zaliczane są do tzw. super food, czyli do zdrowej żywności o cennych właściwościach.

Siemię lniane można wykorzystać na różne sposoby: jako dodatek do panierki lub jako samą panierkę, znakomicie sprawdzi się również do wysypania foremki, w której pieczony będzie chleb lub pasztet. Siemię lniane to jeden z lepszych zamienników jajka w wegańskich przepisach. Spokojnie mogą jeść go osoby, które nie chcą lub nie mogą spożywać jajek.

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu

Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 2305 kJ/530 kcal
Tłuszcz 42 g
w tym kwasy nasycone 3,7 g
Węglowodany 29,1 g
w tym cukry 1,5 g
Sól 0,01 g
Białko 18,5 g

Brak opinii użytkowników.