Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

CHILI NAGA JOLOKIA 5G


5,00 zł
Brutto
  • Składniki: papryka chili Naga Jolokia 100%
  • Produkt nie zawiera: antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży, GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, soi, tłuszczy trans (utwardzanych)

Sposób pakowania:
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania: papierowe doypack lub folia doypack. Przy dużych gramaturach worek jest zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Ilość
Obecnie brak na stanie

SHU 855 000-1 075 000 

Papryka chili Naga Jolokia przez długi czas była najostrzejszą papryką na świecie. Wyróżnia się niezwykle intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem, który wzbogaca potrawy kuchni orientalnej i meksykańskiej. Dodaje się ją do pikantnych sosów, pieczonych i duszonych mięs, a także jako dodatek do ryżu czy kaszy. Może stanowić uzupełnienie zupy czy dipu lub dodatek do serów i wędlin oraz warzyw. To papryka chilli dla miłośników wyjątkowo ostrych smaków, a także dla fanów orientalnej kuchni, która słynie z intensywnych aromatów i pikanterii. Przede wszystkim należy uważać z ilością papryczki chili, ze względu na jej ogromną intensywność. Nawet szczypta dodaje wyrazistości potrawom i zapewnia niezwykle pikantny smak. Użyta w odpowiednich proporcjach podkreśli smak i zwiększy ich walory smakowe.

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.

Informacja o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.

Informacje:

Kraj pochodzenia
Indie

Brak opinii użytkowników.