FASOLA PIĘKNY JAŚ 400G
- Składniki: fasola Piękny Jaś
- Produkt nie zawiera: antyzbrylaczy, barwników, cholesterolu, cukru, drożdży, GMO, jajek, konserwantów, laktozy, nabiału, oleju palmowego, tłuszczy trans (utwardzonych)
- Cechy dodatkowe: niesiarkowane, niskotłuszczowe, wysokobiałkowe
Sposób pakowania:
Produkty w zależności od zamówionej gramatury pakujemy w różnej wielkości opakowania: papierowe doypack lub folia doypack. Przy dużych gramaturach worek jest zgrzewany lub wiązany. Opakowania doypack umożliwiają szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Piękny Jaś to produkt o imponujących walorach odżywczych. Posiada znacznie większą ilość magnezu niż inne odmiany fasoli. Jest także bogatym źródłem żelaza, potasu, fosforu, wapnia czy cynku. Dostarcza też solidnej dawki witamin, zwłaszcza B1 oraz PP. To produkt nie tylko zdrowy, ale również nadający się do wszechstronnego wykorzystania w kuchni. Ma lekko słodki smak, delikatną konsystencję i cienką skórkę, dlatego wymaga krótszego czasu gotowania niż inne odmiany fasoli. Przedtem nasiona powinno się moczyć w wodzie przez kilka godzin, dzięki czemu staną się łatwiej strawne. Świetnie nadaje się do fasolki po bretońsku czy barszczu ukraińskiego. Z Pięknego Jasia można też przyrządzić farsz do pierogów.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Informacje o alergenach: Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, groch, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1237 kJ/295 kcal |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 9,7 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0 g |
Informacje:
- Kraj pochodzenia
- Polska
Brak opinii użytkowników.