SIEMIĘ LNIANE MIELONE ZŁOTE 500G
Kraj pochodzenia: Polska
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: siemię lniane mielone złote
Siemię lniane złote mielone lub ziarno jest doskonałym dodatkiem do panierek. Można również stosować jako samodzielną panierkę. Znakomicie sprawdza się do wysypania foremki, w której będzie pieczony chleb lub pasztet. Siemię lniane to jeden z lepszych zastępników jajka w wegańskich przepisach. Tego triku można używać np. w ciastach kruchych, kotletach, pasztetach, pulpetach, babeczkach. Siemię lniane zamiast jajka stosuję się następująco: 1 jajko = 1 łyżka zmielonego siemienia wymieszana z 3 łyżkami wody. Siemieniową miksturę przed dodaniem do pozostałych składników, wstawić na 15 minut do lodówki.
PRODUKT ZAWSZE ŚWIEŻY!
Opis
- Wartość energetyczna
- 1508 kJ/364 kcal
- Tłuszcz
- 17,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 1,25 g
- Węglowodany
- 4 g
- w tym cukry
- 4 g
- Błonnik
- 31 g
- Białko
- 32 g
- Sól
- 0,02 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.