MIODOKRZEW HONEYBUSH 50G
Kraj pochodzenia: RPA
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: honeybush
Miodokrzew inaczej honeybush pochodzi z południowej Afryki. Z wysuszonych liści powstaje ziołowa herbata o specyficznym miodowym aromacie. Napar z miodokrzewu można podawać na ciepło z mlekiem i cukrem, dobrze smakuje podany zimno z sokiem owocowym i lodem. Herbatę mogą pić wszyscy mali, duzi, starsi i kobiety w ciąży. Bardzo przyjemny do picia sam, bez dodatków naturalnie słodki.
Parzenie
2 do 3 łyżeczki zalewamy 1 litrem wrzątku i parzymy 10 min.
Niektórzy polecają gotować przez kilkanaście minut, w celu wydobycia wszystkich cennych właściwości z tej rośliny.
Ponieważ susz jest bardzo drobny najlepiej do zaparzania stosować papierowy filtr ale jeśli nam nie przeszkadzają drobinki suszu pływające w herbacie możemy zastosować zaparzacze sitkowe.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.