CHILI HABANERO MIELONE MEKSYK 20G
Kraj pochodzenia: Ekwador
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Składniki: papryka chili habanero mielona.
Habanero to wyjątkowa roślina, która jest niezastąpiona w kuchni meksykańskiej i karaibskiej. Papryka habanero jest również popularnym składnikiem kuchni wywodzącej się z Ameryki Południowej. Wykorzystuje się ją do przygotowania salsy, sosu czy gulaszu. Stanowi ważny dodatek do pieczonych i grillowanych mięs. Można nią doprawić zupę, skomponować sałatkę warzywną, a także urozmaicić smak przystawek. Habanero świetnie pasuje również do koreczków, serów czy wędlin. Stanowi też składnik ostrego sosu Tabasco. Ostra papryka chili Habanero w postaci mielonych papryczek, to świetny dodatek do pikantnych dań. Dodanie jej z pewnością podkreśli walory smakowe i udoskonali całą potrawę.
Papryka Chili Habanero 250.000 – 575.000 SHU*
*SHU-SKALA OSTROŚCI
Opis
- Wartość energetyczna
- 1331 kJ/ 318 kcal
- Tłuszcz
- 17,27 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 3,26 g
- Węglowodany
- 56,63 g
- w tym cukry
- 10,34 g
- Błonnik
- 27,2 g
- Białko
- 12,01 g
- Sól
- 0,03 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.