PRZYPRAWA DO PIERNIKA 50G
Wyprodukowano w Polsce
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
(edytuj w module Customer Reassurance)
Nie zawiera glutaminianu sodu.
Składniki: Cukier, kolendra, goździki, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon, pieprz czarny, ziele angielskie, imbir.
Aromatyczna przyprawa do pierników.
Nie zawiera mąki dlatego jest również super dodatkiem do grzańca.
MUFFINKI PIERNIKOWE
PRZYRZĄDZENIE:
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i sodę dokładnie mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka i cukier miksujemy na gładką masę po czym dodajemy mleko, olej i miód i dokładnie mieszamy. Dosypujemy suche składniki do mokrych i łączymy, po chwili dodając rodzynki. Nie mieszamy zbyt długo aby ciasto nie było twarde po upieczeniu. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości po czym zatapiamy śliwkę w środek Muffinki (wedle gustu). Jeśli śliwki są bardzo duże przekrój je na pół lub na 3 części i wkładaj po kawałeczku. Babeczki pieczemy 20 min w temperaturze 190ºC. Muffinki sprawdzamy patyczkiem upewniając się czy się upiekły, studzimy i dekorujemy wedle uznania.
SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki,1/2 szklanki cukru,2 łyżki kakao,2 łyżki przyprawy do piernika,1 łyżeczka sody,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 cukier waniliowy,2 jajka,2 łyżki oleju,¾ szklanki mleka,½ szklanki miodu,½ szklanki drobnych rodzynek.
Opis
- Wartość energetyczna
- 1661,9 kJ/ 391,8 kcal
- Tłuszcz
- 2,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,8 g
- Węglowodany
- 90,6 g
- w tym cukry
- 88,5 g
- Błonnik
- 0 g
- Białko
- 1,5 g
- Sól
- 0 g
- Wartość odżywcza:
- Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
- Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu
- Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu.
- Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%

Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.